IT-Security Manager

Kontakta oss

IT-Security Manager

Cybersecurity är skyddandet av internetanslutna system såsom hårdvara, mjukvara och data från cyberhot (malware, ddos-attacks, phishing etc).

Vi söker nu en IT Security Manager för att stödja våra kunder med deras utmaningar. Arbetet sker dels på distans dels fysiskt hos kund i Mälardalsområdet.


Uppdrag

Projektivas kunder är ofta mitt i en spännande förändrings- och digitaliseringsresa där säkerhet ligger högt prioriterat. IT Security Manager är ofta en nyckelspelare som brukar ha alla förutsättningar för att vidareutveckla och bygga en långsiktigt förvaltningsbar bas av IT-säkerhet.

Som IT Security Manager utvecklar du och höjer kundens nivå av IT-säkerhet och bidrar till större motståndskraft inom säkerhet. Primärt har rollen ett taktiskt fokus men kan även ha inslag av både operativa och strategiska uppgifter. Du kommer att ha en nyckelroll för IT-säkerhet, riskexponering, och hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Du kommer arbeta nära och ha stöd av CISO/CSO, Head of IT-Operations, Head of IT-Architecture samt partners/tjänsteleverantörer och resursstöd inom säkerhetsområdet.

Ansvar

Inneha tjänsteansvar för att  utveckla vårt tjänsteerbjudande inom IT-säkerhetförmågor och samverkan med tjänsteleverantörer av IT-säkerhetsprodukter.

Ansvar för Security Operations Center och IT-säkerhetsincidentprocessen

Ansvar för roadmap såväl lång- som kortsiktigt inom området.

Ansvarig för IT-säkerhet inom företaget i översyn och beslut kring IT-säkerhetsarkitektur.

Arbetsuppgifter

Beskriva och granska kunders it-säkerhetsarkitektur och stödja i strategiska vägval och analyser

Agera rådgivare inom kunders IT organisation och aktivt stödja it-arkitekter, tjänsteägare och utvecklare med it-säkerhetskompetens och förmedla säkerhetskrav, principer samt vägledning i arkitektur och design, även genom deltagande i virtuella DevSecOps team

Stödja vid riskbedömningar och leverantörsbedömningar och granskning av IT-säkerhet

Ta en ledande roll och aktivt driva förbättringar av IT-säkerhet

Förankring av säkerhetsarbetet och säkerställa att användarna inom kunders organisation förstår och följer deras regler och föreskrifter inom IT-säkerhet

Att ansvara för förebyggandet av IT-säkerhetsrisker och uppföljning av incidenter internt och åt kunder

Koordinera initiativ, åtgärder och implementation av säkerhetslösningar internt och åt kunder för att säkerställa att alla system uppfyller krav ur ett IT-säkerhetsperspektiv

Att bistå med omvärldsbevakning inom området IT-säkerhet och bidra med it-säkerhetskompetens i samverkanforum med andra organisationer

Utbildning

Du är sannolikt civilingenjör eller systemvetare alternativt motsvarade högskoleutbildning

Erfarenhet och kunskap inom

Du blir del i ett kompetent team som delar med sig och hos oss får du goda möjligheter till kompetensutveckling. Du drivs av utmaningar och att hjälpa kunder nå sina mål. I din roll kommer, förutom den tekniska kompetensen, även den sociala, kommunikativa och affärsmässiga kompetensen vara viktig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

  • Informationssäkerhetsarbete via erkända metoder/ramverk/standarder (ex ISO 27000-serien, NIST/SP800-serien, BITS, PCI, Common Criteria, ITIL, COBIT)
  • Säkerhetscertifieringar, (ex CISSP, CISA, CISM)
  • IT-styrning utifrån kundens verksamhet (ex informationsklassificering, riskanalys, kravhantering, affärsnytta, praktiskt säkerhetsarbete)


Låter det här som något för dig? Skicka in en ansökan nu!

Projektivas story!

Projektiva är ett oberoende konsultbolag med bas i Mälardalen med kunder i främst Stockholmsregionen och övriga Mälardalen. Företagets kärnverksamhet är konsulttjänster inom IT och management, digitaliseringslösningar och tjänster samt informationssäkerhet.

Våra medarbetare står för kunskap, kvalitet och effektivitet, men viktigast av allt är att vi som arbetar här brinner för att hjälpa våra kunder och vi ser samtidigt till att ha roligt och stötta varandra. Hos oss är det människan i fokus och vi tror att alla besitter förmågan att kunna utföra stordåd!

Vi strävar efter mångfald i alla avseenden och vi värnar om arbetsmiljön och klimatet. Projektiva ska vara en attraktiv arbetsgivare som präglas av gott ledarskap, gott medarbetarskap med en positiv och inkluderande företagskultur.  


För att vi ska gå vidare med din profil behöver du

Bifoga uppdaterat CV, där erfarenhet av ovan beskrivet tydligt framgår.

Skicka med en motivering - varför är just du lämpad för uppdraget?

Tillgänglighet

Önskad månadslön

Ansvarig:
Tony Lundgren

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB