Nyheter

Kontakta oss

Våra senaste blogginlägg

En IT-partner hjälper det snabbväxande företaget

Det snabbväxande företaget behöver en säker och smidig IT-lösning - men saknar en egen IT-avdelning. Lösningen är en partner som kan stödja tillväxten och hantera allt från klienthantering till övervakning och support.

Innovation förenklar din verksamhet

Har du som företagare funderat på vad innovation skulle kunna göra för din verksamhet? Har du också funderat på vad det innebär att inte använda kraften i molnbaserade lösningar? Vad kan AI och automatiserade arbetsflöden göra för dig?

Smidig IT-lösning för företag

Företag har idag medarbetare utspridda. Dels genom arbete på distans från hemmet, caféet eller på resande fot, dels från företagets olika kontor. Det ställer nya krav på de stödsystem som personalen använder.

Cyberhot mot små- och medelstora företag - och hur du skyddar dig mot dom

Det kommer kontinuerligt nya hot mot säkerheten i IT-system, och det gäller att hänga med och ha ett uppdaterat skydd mot aktuella hot. Här är tre vanliga hot att skydda sig mot och hur ditt företag kan göra det

Kan ett mindre eller medelstort företag minska administrationen och samtidigt arbeta snabbare?

Hur kan ett mindre eller medelstort företag minska administrationen och få bort t.ex. blanketter och formulär och samtidigt arbeta snabbare? Det kan man genom att effektivisera genom digitalisering.

Äldre IT-system blir snabbt ett problem

Traditionellt har många företag byggt upp sina IT-system över en längre tid och allt eftersom investerat i systemen. I dagens IT-värld bör dock den långsiktiga strategin vara att satsa på mer kortlivade system.

Lagra stora datamängder utan lokala servrar

Många företag är specialister inom sitt område och hanterar idag allt större datamängder. Det spelar ingen roll om datamängden kommer från filmer, bilder eller andra datakällor, den data som genereras måste lagras, och den tar plats. Mycket plats.

Den hybrida arbetsplatsen

Under pandemin så har ett nytt behov av att komma åt företagets information uppstått för medarbetare i företaget, nämligen oavsett var arbetet sker ifrån. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen - arbete på distans och i företagets lokaler.

Är du vår nästa agila teamledare?

Är du vår nästa agila teamledare?Vi söker nu dig som har erfarenhet av att leda agila team. I uppdrag hos en av våra kunder kommer du leda arbetet med fokusering på webbutveckling eller utveckling av mobila applikationer med inriktning på portallösningar.

Höj personalens IT-säkerhetsmedvetande genom utbildning

Korta, enkla och återkommande utbildningar. Så kan utbildning bidra till ökat medvetande om IT-säkerhet i företag. Målet med vårt utbud av kurser och utbildningar riktade mot små och mellanstora företag är att öka IT-säkerhetenAnvändarna på företag, myndigheter och organisationer utgör en risk vad gäller IT-säkerhet.

Varför? - Några frågor att ställa om digitalisering

Vad menar vi med digitalisering?Digitalisering täcker flera typer av användning och dess effekter.

5 tekniska utmaningar för dig som CIO - och hur du löser dem

Som CIO bedriver du ett ständigt förbättringsarbete för att jobba strategiskt och ständigt utveckla affären Många branscher har idag massiva utmaningar och bl.a. teknik behöver stödja verksamheten. Annars lyckas du inte.

IndTech - Det nya begreppet för industrin

Automation Region är en centrumbildning vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 130 medlemmar och samarbetspartner.

4 saker du bör digitalisera

Du kan inte digitalisera hela din verksamhet på en gång. Här är fyra områden du bör fokusera på, som snabbt skapar nytta och ger effekt.

Digitaliseringen väntar inte längre på dig - den är redan här

Vill du ta företaget till andra sidan digitaliseringen innan omvärlden gör det åt dig? Då behöver du tid, strategi, mod och en partner som gör det möjligt.Varför fortsätta med tidskrävande rutiner vid t.ex. mottagande av leveranser?

IT-säkerheten ska förbättras för alla – genom utbildning

IT-Konsultföretaget Projektiva vill stärka informationssäkerheten för företag i Västerås och Mälardalen. Projektiva hjälper företag att stärka sin informationssäkerhet, där IT-säkerhet är en del, genom konsulttjänster.

Vad är informationssäkerhet?

Information är värdefullt och behöver skyddas efter behov. Ett bra informationssäkerhetsarbete ger verksamheten förtroende och borgar för effektiv informationshantering.

2 enkla steg för att lyckas med projekt

Hur gör jag och min organisation för att vi ska bli bättre på att lyckas med våra projekt? En fråga som många har ställt sig, men kanske inte riktigt har svaret på?

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB