November 17, 2021

Smidig IT-lösning för företag

Företag har idag medarbetare utspridda. Dels genom arbete på distans från hemmet, caféet eller på resande fot, dels från företagets olika kontor. Det ställer nya krav på de stödsystem som personalen använder.

Är man cirka 150 anställda fördelade på sex orter och kanske till och med i olika länder så kräver det olika anpassade lösningar. Det kan krävas flera olika leverantörer för de olika behoven, och då är det viktigt att man har någon som håller ihop helheten.

Det första man behöver göra när kraven förändras är att utforma en IT-plan som beskriver behoven.

De flesta kan nog snabbt identifierade tre fokusområden inom IT:

  • Nätverksdrift
  • Datorplattform med både hårdvara och mjukvara
  • Samarbetslösningar

Som IT-partner stöttar Projektiva med att ta fram IT-planen och de olika behoven. Därefter föreslår vi en kundanpassad lösning utifrån de faktiska behoven. Vi kan erbjuda en tjänst som vi kallar Säker IT-miljö.

Tjänsten gör det möjligt att leverera en bra lösning både när det gäller pris, installerade datorer, support och licenshantering. Det är en komplett leverans som gör att man bara behöver fråga oss om allt som har med IT-miljön att göra, man behöver inte kontakta flera olika leverantörer.

Projektivas tjänst Säker IT-miljö ger kunden en smidig lösning

Nästa steg är att implementera ny utrustning och programvara i organisationen. Datorerna behöver ofta utrustas på olika sätt beroende på om de ska användas av en eller flera personer, och om de används inom t.ex. produktion eller administration. Genom att byta ut olika modeller mot standardiserade datormodeller kan spara både tid och pengar genom förenklad support och lägre licenskostnader.

Onödiga licenser

Många företag sitter med äldre lösningar där man köpt olika licenser allt eftersom olika användare har haft behov. Genom att byta lösning så kan man spara många tusenlappar i månaden genom att rensa bort onödiga licenser, och genom att Projektiva kan hjälpa till med att hantera detta, kan kunden få en översikt över de licenser som finns och vad man kan rensa bort.

Genom Projektiva får man ett bra inköpssystem, och möjlighet att skicka förinstallerade datorer direkt till användarna.

Genom Projektiva får kunden ett bra inköpssystem, och möjlighet att skicka förinstallerade datorer direkt till användarna. Det enda användarna behöver göra för att få tillgång till de system och program som de behöver är att skriva in användarnamn och lösenord. Det frigör tid så att företagsledningen istället kan koncentrera sig på digitaliseringsprocesser, inköpsprocesser och uppföljning av andra leveranser. Som kund beställer man sina datorer med via Projektiva.

Att hålla sig uppdaterad kring alla tjänster och möjligheter från Microsoft är krävande. Många medelstora företag är beroende av hjälp för att lyckas med det. Projektiva tillgodoser kundens behov med Säker IT-miljö, då man får uppdateringar och nyheter på köpet.

Projektiva, med bas i Västerås och kontor på flera platser i Mälardalen, har egna konsulter med gedigen erfarenhet inom branschen.

>> Läs mer om digitalisering

Låt Projektiva bidra till din säkra digitalisering!

Detta kanske också intresserar dig
En IT-partner hjälper det snabbväxande företaget

Tony Lundgren

Det snabbväxande företaget behöver en säker och smidig IT-lösning - men saknar en egen IT-avdelning. Lösningen är en partner som kan stödja tillväxten och hantera allt från klienthantering till övervakning och support.
Innovation förenklar din verksamhet

Tony Lundgren

Har du som företagare funderat på vad innovation skulle kunna göra för din verksamhet? Har du också funderat på vad det innebär att inte använda kraften i molnbaserade lösningar? Vad kan AI och automatiserade arbetsflöden göra för dig?
Tack! Ha en fortsatt trevlig dag så hör vi snart av oss!
Oops! Någonting blev fel.

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB