December 1, 2020

IndTech - Det nya begreppet för industrin

Automation Region är en centrumbildning vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 130 medlemmar och samarbetspartner. Automation Region arbetar för att marknadsföra svensk automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning

En stor del av Automation Regions aktiviteter, projekt och initiativ utgår från det nyligen etablerade begreppet IndTech. Begreppet beskriver den utveckling som pågår inom industrin just nu, där befintliga automations- och it-system förstärks med nya digitala lösningar. Svenska företag bedöms ha ett bra utgångsläge i denna snabba strukturomvandling men det finns också utmaningar.

Det enskilt viktigaste utvecklingsområdet för svensk industri är tillgången till relevant kompetens och det krävs stora satsningar, både kring arbetsmarknadens funktionalitet och utbildningsystemets kvalitet, säger Daniel Boqvist, biträdande processledare på Automation Region.

I början av oktober genomfördes konferensen Automation Summit med PiiA Inspiration, där utgångspunkten var IndTech och de möjligheter som nu öppnas. Insikterna från konferensen har summerats i ett IndTech statement som bland annat beskriver nuläget kopplat till den smarta industrin, digital mognad och kritiska utvecklingsområden för svenska företag.

– IndTech är ett område där Sverige har möjlighet att vara världsledande, mycket baserat på vår historia av industriellt entreprenörskap och vår höga it-kompetens, säger Daniel Boqvist. IndTech handlar om att dessa två aspekter möts och då är det viktigt att förutsättningarna finns för företag att växa och vara innovativa.

Många företag och organisationer vill komma igång med sin digitalisering, bland annat för att ny lagstiftning skärper kraven, men även för att bli effektivare. Även små och mellanstora företag har de här behoven.

>> Läs mer om digitalisering

Låt Projektiva bidra till din säkra digitalisering!

Detta kanske också intresserar dig
En IT-partner hjälper det snabbväxande företaget

Tony Lundgren

Det snabbväxande företaget behöver en säker och smidig IT-lösning - men saknar en egen IT-avdelning. Lösningen är en partner som kan stödja tillväxten och hantera allt från klienthantering till övervakning och support.
Innovation förenklar din verksamhet

Tony Lundgren

Har du som företagare funderat på vad innovation skulle kunna göra för din verksamhet? Har du också funderat på vad det innebär att inte använda kraften i molnbaserade lösningar? Vad kan AI och automatiserade arbetsflöden göra för dig?
Tack! Ha en fortsatt trevlig dag så hör vi snart av oss!
Oops! Någonting blev fel.

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB