January 3, 2022

En IT-partner hjälper det snabbväxande företaget

Det snabbväxande företaget behöver en säker och smidig IT-lösning - men saknar en egen IT-avdelning. Lösningen är en partner som kan stödja tillväxten och hantera allt från klienthantering till övervakning och support.

När ett mindre företag växer och expanderar snabbt gäller det att alla stödfunktioner i företaget hänger med i utvecklingen. Redan innan expansionen är det en fördel att ha tänkt igenom och kanske till och med utformat en lösning för IT-säkerhet, klienthantering och användarsupport. Det gör att nya medarbetare och funktioner snabbt kan börja jobba i företaget.

Ofta köpts datorer och licenser separat. Vid problem kanske en extern person som hjälpt till tidigare rings in. I samband med köp av hårdvara bör man även köpa licenser och support, och det bästa är oftast att då inleda ett samarbete med en partner som kan hjälpa till med helheten. Projektiva har en lösning som vi kallar Digital Arbetsplats.

Utforma en lösning att växa med

Vilka behov uppstår om personalstyrkan beräknas växa med omkring 50 procent under året? I takt med eventuell etablering på nya platser, med fler kontor och anställda, behöver man hitta nya strategier och bygga en bra företagsmiljö.  IT är en viktig pusselbit för att lyckas med detta.

Tid är ofta en viktig resurs. Därför är det en fördel att lägga ut allt som man saknar intern kompetens för. Ju mer man expanderar desto mer tjänar man på en lösning som Projektivas Digitala Arbetsplats. Är man på en tillväxtresa vill man kunna erbjuda en professionell arbetsmiljö. Genom att ha en IT-partner som Projektiva kan man göra just det.

- Med Projektivas Digitala Arbetsplats betalar man en fast månadskostnad per användare och då ingår allt man behöver. Licenser, klienter, automatisk installation av program, konfiguration, hantering och övervakning av enheter, säger Roger Sälling, affärsområdesansvarig för IT-tjänster hos Projektiva.

En stor fördel med Digital Arbetsplats är enligt Roger att kunna erbjuda nyanställda en färdigkonfigurerad enhet med alla användarunika appar och inställningar på plats, direkt ur boxen. Man sparar tre, fyra timmar för varje ny användare, utöver att det ger nya medarbetare en bra upplevelse.

Med Projektivas Digitala Arbetsplats ingår allt man behöver

Låt säkerheten vara basen

Medarbetare behöver snabbt kunna komma igång med sin specifika roll och arbetsuppgifter, och ofta betyder det tillgång till känslig information och kanske sekretessbelagda filer, oavsett var de befinner sig. Med säkra inloggningsmetoder får de tillgång till gemensamma dokument och videomöten utan att behöva oroa sig för säkerheten. Allt sparas säkert i molnet, eller om man så väljer på centrala säkra servrar.

Projektivas Digitala Arbetsplats betyder också mycket smidigare samarbete i olika konstellationer, funktioner eller projekt. En vanlig problemorsak brukar vara alla olika versioner av dokument som florerar. Med Projektivas lösning kan man arbeta tillsammans med andra i samma dokument i realtid. Man behöver inte skicka olika versioner till varandra, eller riskera att något försvinner.

Flexibelt arbetssätt

Projektivas Digitala Arbetsplats medger självklart att man kan sitta och jobba var man vill, antingen på företagets kontor, hemma, hos kunder eller var man vill. Man har alltid tillgång till sin och företagets information, och med Microsoft Teams kan man delta i möten och interna arbeten samt möta kunder och leverantörer. Det borgar för att arbetet kan fortsätta oavsett vilka restriktioner som gäller.

Hyr istället för att köpa

Traditionellt så köper företag datorer när det behövs nya. När man har 25 anställda och växer snabbt är det klokt att leasa enheter istället. Det gör att man slipper ligga ute med kostnader och kan använda pengarna till att utveckla verksamheten. Den tekniska supporten som ingår i Projektivas Digitala Arbetsplats ger ytterligare trygghet. Om det blir problem eller dyker upp frågor är tillgången till IT-expertis nära.

- Se oss gärna som din IT-avdelning, säger Roger Sälling. Istället för att anställa en IT-ansvarig som behöver jobba med internuppgifter och kosta mycket tid och pengar så kan ni bara ringa Projektiva och få hjälp direkt. Det är som att ha en egen IT-avdelning, fast ni behöver inte ta in kompetensen själva.

Projektiva, med bas i Västerås och kontor på flera platser i Mälardalen, har egna konsulter med gedigen erfarenhet inom branschen.

>> Läs mer om digitalisering

Låt Projektiva bidra till din säkra digitalisering!

Detta kanske också intresserar dig
Innovation förenklar din verksamhet

Tony Lundgren

Har du som företagare funderat på vad innovation skulle kunna göra för din verksamhet? Har du också funderat på vad det innebär att inte använda kraften i molnbaserade lösningar? Vad kan AI och automatiserade arbetsflöden göra för dig?
Smidig IT-lösning för företag

Tony Lundgren

Företag har idag medarbetare utspridda. Dels genom arbete på distans från hemmet, caféet eller på resande fot, dels från företagets olika kontor. Det ställer nya krav på de stödsystem som personalen använder.
Tack! Ha en fortsatt trevlig dag så hör vi snart av oss!
Oops! Någonting blev fel.

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB