June 11, 2021

Lagra stora datamängder utan lokala servrar

Många företag är specialister inom sitt område och hanterar idag allt större datamängder. Det spelar ingen roll om datamängden kommer från filmer, bilder eller andra datakällor, den data som genereras måste lagras, och den tar plats. Mycket plats.

Det är oftast kostsamt att producera data då någon har utfört ett arbete, t.ex. ägnat dagar åt att skapa rörligt material, eller visualiseringar i 3D. Därför vill man veta att datat lagras säkert.

Många har idag fortfarande en egen serverlösning i sina lokaler. Det har sina fördelar, men även en del nackdelar. Det kan t.ex. vara problematiskt att komma åt datan på ett säkert sätt om man är på resa utanför kontoret eller jobbar på distans, t.ex. hemifrån. Det skapar också osäkerhet kring driftssäkerhet.

Med Projektiva som IT-partner får företag en leverantör som arbetar proaktivt med att föra en dialog kring era utmaningar och behov som kund, där förändring eller utveckling av aktuellt läge är en viktig pusselbit. Det kanske är en kombinerad lösning som är svaret, t.ex. att ta bort serverlösningen från de egna lokalerna och istället köpa en infrastruktur som tjänst? Då ligger datat i en molnlösning i en säker lokal serverhall.

– Det är samma säkerhetsnivå som om ni skulle ha servrarna stående hos företaget, säger Roger Sälling, ansvarig för affärsområde IT & Digitalisering hos Projektiva.

Roger Sälling är IT & Digitaliseringsansvarig på Projektiva

– Med den här lösningen slipper företaget att själv köpa hårdvaran. Man betalar bara för hur mycket kapacitet man använder. Behövs det mer kapacitet ordnar vi det, behövs mindre – till en lägre kostnad - är det inte heller några problem.

Man kan också välja att använda sig av Projektivas tjänster Digital arbetsplats och IT-partner. Då tar Projektiva över ansvar för både underhåll och support av datorer och även mobiltelefoner om så önskas.

Supporten löser huvuddelen av de problem som uppstår på distans på kort tid. Tidigare behövde en tekniker sätta sig i bilen och ta sig till kontoret för att lösa problem på plats.

– Det här ger den driftsäkerhet man behöver, och på köpet får man förmågan att kunna jobba var man vill med högre säkerhet. Dessutom ger det större möjligheter att jobba ännu mer digitalt, vilket ger möjligheten att ligga i framkant och ha tillgång till de bästa lösningarna. När Projektiva har koll på tekniken kan ni koncentrera er på det ni är experter på.

Det gäller dock att välja lösningar som inte tummar på säkerheten. Tänk på att välja lösningar som är säkra även när medarbetare är uppkopplade via hemmanätverket eller nätverk på offentliga platser eller tillfälliga arbetsplatser, så att säkerheten bibehålls även när medarbetare befinner sig utanför kontorets brandväggar.

Projektiva, med bas i Västerås och kontor på flera platser i Mälardalen, har egna konsulter med gedigen erfarenhet inom branschen. Vi gör en kartläggning med kunden och går igenom processerna inom företaget. Utifrån det identifierar vi vad som kan förbättras genom digitala lösningar. Det är tryggt, tydligt, effektivt och säkert. Och blir samtidigt kanske roligare för medarbetarna!

Många företag och organisationer vill komma igång med sin digitalisering, bland annat för att ny lagstiftning skärper kraven, men även för att bli effektivare. Även små och mellanstora företag har de här behoven. Projektiva är din IT-partner så att du får det du behöver utifrån just dina behov.

>> Läs mer om digitalisering

Låt Projektiva bidra till din säkra digitalisering!

Detta kanske också intresserar dig
En IT-partner hjälper det snabbväxande företaget

Tony Lundgren

Det snabbväxande företaget behöver en säker och smidig IT-lösning - men saknar en egen IT-avdelning. Lösningen är en partner som kan stödja tillväxten och hantera allt från klienthantering till övervakning och support.
Innovation förenklar din verksamhet

Tony Lundgren

Har du som företagare funderat på vad innovation skulle kunna göra för din verksamhet? Har du också funderat på vad det innebär att inte använda kraften i molnbaserade lösningar? Vad kan AI och automatiserade arbetsflöden göra för dig?
Tack! Ha en fortsatt trevlig dag så hör vi snart av oss!
Oops! Någonting blev fel.

COPYRIGHT © PROJEKTIVA® AB